قوانین بیمه تامین اجتماعی

یکی از مهم ترین قواین کشور قانون تامین اجتماعی می باشد که به خصوص این قانون برای کارگران نیز از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است . به بیان ساده تر و واضح تر باید بیان کنیم که قانون تامین اجتماعی در وضعیت بازنشستگی و حقوق و مزایای آن ها از اهمیت بالایی برخوردار است . در صورتی که در بررسی حق و حقوق کارمندان به قانون اجتماعی توجهی نشود ، قطعا ممکن است در پرداخت حق و حقوق کارمندان و کارگران کوتاهی هایی نیز انجام شود.

به همین دلیل است که توصیه می شود قبل از بستن هر نوع قرارداد کاری حتما توجه داشته باشید که قوانین تامین اجتماعی هم لحاظ شود . تا در آینده شغلی اختلاف و تنشی به بین کارفرما و کارگر به وجود نیاید. اگر میخواهید به فایل کامل قوانین تامین اجتماعی دسترسی داشته باشید ، پی دی اف زیر را دانلود کنید.

تامین اجتماعی چیست ؟

تامین اجتماعی یک سازمان حمایت اجتماعی است که دارای قانون و توافق نامه هایی می باشد. در واقع باید بیان کنیم هدف از تاسیس این سازمان تامین مالی افراد در سنین بالاتر و به خصوص در زمان بازنشستگی می باشد ، جدا از این موضوع این سازمان بر تامین مالی افراد در شرایط بیماری و مشکلات جسمانی پیش بینی نشده و حتی از کار افتادگی هم اهمیت می دهد.

بیمه های تامین اجتمای:

بیمه اجباری :

بیمه اجباری مخصوص افراد کارمند و کارگر که در شرکت ها مشغول به فعالیت هستند می باشد و این نوع بیمه یک امر ضروری است و هر ساله میزان مشخص از این حق بیمه توسط وزارت کار نیز معین می شود . در ادامه در مورد نرخ بیمه و درصد های پرداختی آن صحبت خواهیم کرد، با توجه به بیمه اجباری در مقابل پرداخت بیمه به صورت ماهانه ، فرد پس از بازنشستگی ، تا آخر عمر خود میزان حقوقی را از سازمان تامین اجتماعی دریافت می کند ، البته با توجه به دیگر ماده های قانون تامین اجتماعی در صورت بیکاری و از کارافتادگی هم به مدت مشخص میزان معینی کمک هزینه به فرد تعلق میگیرد.

بیمه اختیاری:

حال در رابطه با بیمه اختیاری باید بیان کنیم که افراد خود با توجه به مزایایی که بیمه تامین اجتماعی دارد تصمیم می گیرند تا با هزینه خودشان خود و اعضای خانواده شان را بیمه کنند تا حداقل آینده ای تضمین شده را برای خود رقم بزنند.

سرفصل های قانون بیمه اجتماعی :

در ادامه باید بیان کنیم که قانون کار تامین اجتماعی شامل 12 فصل می باشد که در هر بخش به بررسی نکات مهم در رابطه با حق بیمه و نحوه پرداخت آن در شرایط مختلف نیز پرداخته می شود .

فصل اول : تعاریف و کلیات
فصل دوم :ارکان و تشکیلات
فصل سوم :منابع درآمد , نحوه حساب حق بیمه و نحوه وصول آن
فصل چهارم:مقررات مالی
فصل پنجم :حوادث و بیماری ها و بارداری
فصل ششم :از کار افتادگی
فصل هفتم :بازنشستگی
فصل هشتم: مرگ
فصل نهم:ازدواج و عائله مندی
فصل دهم:مقررات کلی در مورد کمک ها
فصل یازدهم:تخلفات و مقررات کیفری
فصل دوازدهم:مقررات مختلف

تکلف کارفرما بر پرداخت بیمه تامین اجتماعی با توجه به قانون تامین اجتماعی

بحث بیمه کارگر در قانون کار و قانون تامین اجتماعی از اهیمت بسیار بالایی برخوردار است .با توجه به ماده 148 قانون کار ، کارفرمایان موظف هستند تا براساس قانون تامین اجتماعی بیمه کارگران خود را به موقع پرداخت کنند.در ماده 36 قانون تامین اجتماعی هم کارفرما مکلف است حق بیمه را به درستی پرداخت کند. البته باید بیان کنیم که سه دسته از افراد مشمول پرداخت بیمه اجباری نمی باشند.

  1. کسانی که به صورت رایگان کار انجام می دهند.
  2. کسانی که به شکل خود اشغالی کار می کنند.
  3. کارگاه های خانوادگی که ر ماده 188 قانون کار در مورد آن توضیح داده شده است .

در صورت عدم پرداخت حق بیمه کارگران چه اتفاقی میافتد ؟

در ادامه ی ماده های همین قانون باید بیان کنیم که با توجه به ماده 183 در صورتی که کارفرمایحق بیمه کارگران را پرداخت نکند و از این موضوع خودداری کند علاوه بر تادیه کلیه حقوق متعلق به کارگر مشمول جریمه نقدی 2 تا 10 برابر حق بیمه خواهد بود .

4 وظیفه اصلی شرکت ها نسبت به سازمان تامین اجتماعی :

  1. تشکیل پرونده و اخذ شماره کارگاه
  2. نام نویسی کارکنان و اخذ شماره بیمه آن ها
  3. .تهیه لیست حقوق و دستمزد
  4. ارسال لیست بیمه و پرداخت حق بیمه کارگران

نرخ حق بیمه چقدر است ؟

با توجه به ماده 28 قانون تامین اجتماعی ، حق بیمه برابر با 30%حقوق دریافتی مشمول بیمه فرد با توجه به بیمه ماه جاری می باشد و با توجه به این ماده 20 درصد از پرداخت حق بیمه برعهده کارفرما و 7 درصد برعهده بیمه شده و 3 درصد آن هم برعهده دولت می باشد .

همچنین باید بیان کنیم که در قانون تامین اجتماعی حق بیمه بیکاری هم لحاظ می شود که 3 درصد به حق بیمه مشمولین قانون کار اضافه می شود که برعهده کارفرما می باشد. جدا از این موضوع باید بیان کنیم که در کارهای سخت و زیان آور جدا از حق بیمه ، 4 درصد مستمری آن بیمه بیکاری می باشد .

مزایای داشتن بیمه برای کارکنان :

  1. استفاده رایگان از خدمات درمانی در مراکز مشخص خود تامین اجتماعی
  2. دریافت دفترچه بیمه برای دریافت راحت تر خدمات رایگان که البته این روز ها نقش دفترچه کم رنگ تر شده است
  3. دریافت مستمری بعد از بازنشستگی طبق قانون تامین اجتماعی (در صورت فوت شخص همسر و فرزندان از حق مستمری می توانند استفاده کنند)
  4. پرداخت هزینه های وسایل کمک پزشکی چون عینک ، لنز ، پروتز و…
  5. دریافت حقوق بیکاری در صورت محروم شدن از کار به مدت مشخص

نکته مهم در رابطه با افراد تحت تکلف بیمه شده :

هر فردی که شماره بیمه داشته باشد می تواند از خدمات تامین اجتماعی نیز استفاده کند ، نکته اینجاست که همسر و حتی پدر و مادر این شخص هم می توانند مشمول این خدمات شوند و همچنین فرزندان بیمه شدگان هم از این خدمات استفاده می کنند و البته دختران تا قبل از ازدواج و پسر ها تا سن 19سالگی می توانند از خدمات تامین اجتماعی بهره مند شوند . همچنین سازمان تامین اجتماعی هر چند وقت یکبار قوانین مرتبط با مستمر بگیران را تغییر می دهد و یا قانون های جدیدتری لحاظ می کند .

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *