نکات مهم تنظیم قرارداد

نخستین مرحله برای شروع یک همکاری صحیح و قانونی قطعاً تنظیم یک قرارداد کتبی مناسب می‌باشد . منظور از قرارداد استخدامی یک قرارداد حقوقی است که بین کارفرما یعنی شخصی که فردی را استخدام می‌کند و کارگر یعنی کسی که قرار است استخدام شود نیز تنظیم می‌شود ضمن این قرارداد شرایط همکاری دو طرف نیز درج می‌شود. در قرارداد استخدامی تعهداتی از جانب دو طرف مشخص می‌شود که هر دو طرف موظف هستند این تعهدات را رعایت کنند، لازم به ذکر است که قراردادهای استخدامی باید مطابق با قانون کار و اداره کار تامین اجتماعی به شکل درست و حقوقی تنظیم شوند که در مطلب نکات مهم تنظیم قرارداد کار، مهم ترین نکات را تعریف میکنیم.

در قانون کار چندین نوع قرارداد از جمله قرارداد کار موقت، قرارداد تمام وقت و یا قرارداد دائم و … نیز وجود دارد. در صورتی که با ناآگاهی از مسائل حقوقی قراردادی را تنظیم کنید قطعاً در آینده ممکن است به مشکل بر بخورید از این رو پیشنهاد می‌دهیم قبل از تنظیم قرارداد نکات مهمی که باید حتماً در نظر داشته باشید را رعایت کنید تا طبق این نکات بتوانید قرارداد مناسبی را تنظیم کنید ، اگر شناختی از مسائل حقوقی ندارید و قصد دارید قرارداد استخدامی مناسبی را تنظیم کنید پیشنهاد می‌دهم ادامه این مطلب را مطالعه کنید

نکات مهم تنظیم قرارداد کار و یا استخدامی

بزرگترین نکته قبل از تنظیم و عقد یک قرارداد این است که شما با طرف مقابلتون حتماً به گفتگو بپردازید و تا جای ممکن همه مسائل رو شفاف سازی کنید تا در آینده به مشکلی بر نخورید و سعی کنید تا جای ممکن منافع هر یک از طرفین قرارداد را در نظر بگیرید

1- بررسی مدت زمان قرارداد

کارفرما و کارمندان باید بدانند که این قراردادی که بین آنها تنظیم می‌شود تا چه مدت اعتبار دارد، لازم به ذکر است در صورتی که هر نوع اختلافی بین کارمند و کارفرما پیش بیاید و یا دچار مشکل حقوقی شویند دادگاه اولین موردی که به آن توجه می‌کند ، توجه به موضوع قرارداد و مدت زمان قرارداد می‌باشد.

به عنوان مثال اگر قرارداد شما دائمی است باید حتماً این موضوع درج شود و اگر مدت موقتی دارد هم باید حتماً مدت موقت آن بیان شود ، یک قرارداد ممکن استذ 3 ماهه ، 6 ماهه ، یک ساله و حتی بیشتر باشد. برای شفاف سازی بیشتر باید در اینجا بیان کنیم قرارداد دائمی تا زمانی که کارمند استعفا ندهد و یا اخراج نشود باطل نمی‌شود اما قرارداد مدت موقت همانطور که از اسمش مشخص است فقط یک تاریخ شروع و تاریخ پایان دارد که بعد از زمان پایان به اتمام می‌رسد و قرارداد باطل می‌شود.

جدا از مدت زمان قرارداد باید بیان کنیم که موضوع کار شما در قرارداد بهتر است واضح بیان شود و شفاف سازی شود که یک کارمند و یا کارگر با چه عنوانی در کارگاه و یا شرکت قرار است مشغول فعالیت باشد.

نکات مهم تنظیم قرارداد

2- بررسی مبلغ و شرایط پرداخت حقوق

قطعاً با توجه به شرایط اقتصادی که در کشور حکم فرماست و از همه مهمتر تورمی که روزانه با اون سر و کار داریم ، بررسی و صحبت در مورد حقوق پرداختی و حق الزحمه بیش از هر چیزی اهمیت دارد که باید بیان کنیم اکثر اختلافاتی که بعد از عقد قرارداد پیش می‌آید در رابطه با میزان حقوق پرداختی و تاریخ پرداخت آن‌ها می‌باشد.

طبق قانون اداره کار عموماً یک میزان حداقل دستمزدی تعریف می‌شود که حقوق ماهانه نباید کمتر از این میزان باشد، به عنوان مثال در برخی از مشاغل میزان حقوق پرداختی به صورت ساعتی و یا روزانه می‌باشد و برخلاف آن در مشاغل دیگر میزان حقوق پرداختی به صورت ماهانه محاسبه می‌شود که به این موضوعات باید در قرارداد اشاره شود و از همه مهمتر لازم است که دو طرف از میزان حقوق پرداختی مطلع باشند و از آن آگاه باشند .

3- توافق بر سر ساعت کاری و مرخصی‌ها

مسئله دیگری که باید حتماً مورد توجه شما حین تنظیم قرارداد قرار بگیرد صحبت در رابطه با شرایط عمومی از جمله ساعت کاری مرخصی‌ها و مرخصی‌های ساعتی و … می‌باشد.

نکات مهم تنظیم قرارداد

4- نکات مهم در رابطه با تسویه حساب و خروج از کارگاه

اگر زمانی قصد خروج از محل کار خود را دارید بهتر است برای جلوگیری مشکلات و اختلافات در قرارداد خود درج کنید که تا چه مدت موظف به فرصت خروج هستید و پس از خروج تسویه حساب شما با طرف مقابل به چه صورت انجام می‌شود. بعضی از شرکت‌ها موظف می‌دانند که تا ظرف دو ماه پس از خروج تسویه حساب به طور کامل انجام شود و یا یک ماه فرصت خروج از شرکت می‌دهند اما خب متأسفانه برخی دیگر از افراد سودجو هستند که به نفع خودشان این مدت زمان را در قرارداد افزایش می‌دهند پس حتماً در زمان تنظیم قرارداد توجه کافی را به این موضوع نشان دهید.

5- ذکر قوانین محل کار در قرارداد کار

موردی که خیلی باعث اختلاف بین دو طرفین در قرارداد استخدامی می‌شود عدم ذکر قوانین شرکت محل کار می‌باشد. هر شرکت و هر کارفرمایی قطعاً دارای قوانین و مقررات مخصوص به خود می‌باشد که کارمند و یا کارگر موظف است با شرط رعایت این قوانین قرارداد استخدامی را امضا کنند.

لزوماً بهتر است تمام این قوانین همه شفاف سازی شود و از همه مهمتر با دقت مطالعه شود تا در آینده دچار مشکلی نشوید به عنوان مثال یکی از بندهایی که برای برخی از شرکت‌ها اهمیت بالایی دارد دو شغله نبودن کارمند و یا کارگر می‌باشد و در صورتی که شرکت متوجه شود که کارمندش غیر از شغلی که استخدام شده است شغل دیگری خارج از این محل کار داشته باشد می‌تواند به دلیل عدم رعایت کارگر از قوانین از او شکایت کند.

به همین دلیل است که توصیه می‌شود تمام بندهای قرارداد در حین تنظیم با دقت مطالعه شود و اگر در هر بندی دچار ابهامی شدید حتماً سعی کنید با یک شخص آگاه در مشورت کنید و هر یک از بندها را با آگاهی بیشتری و به شکل ساده‌تر شفاف سازی کنید و از به وجود آمدن هر نوع مشکل در آینده جلوگیری کنید.

نکات مهم تنظیم قرارداد

6- مهره و امضای دو نسخه از قرارداد

پس از تنظیم قرارداد اگر همه شرایط طبق چیزی که می‌خواستید پیش رفت لازم است تا دو نسخه از این قرارداد طبق امضای دو طرفین نزد هر کدام باقی بماند، حتماً توجه داشته باشید که هر دو نسخه قرارداد برگه‌ها و پیوست‌های لازم را به همراه مهر و امضای هر دو طرفین داشته باشد و چه بهتر است که دو شاهد در حین تنظیم قرارداد و عقد قرارداد وجود داشته باشد؛ بهتر ازست یک نسخه نزد کارفرما و یک نسخه نیز نزد کارمند یا کارگر باقی بماند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *